Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

S-a oferit acces liber la un spectacol a persoanelor cu banderole naziste. Cum au reacționat nemții

S-a oferit acces liber la un spectacol a persoanelor cu banderole naziste. Cum au reacționat nemții

Oferta unui teatru din sudul Germaniei de a permite intrarea liberă la o adaptare teatrală a "Mein Kampf" pentru cei dispuşi să poarte banderole cu svastica nazistă nu a interesat prea multe persoane, relatează DPA.

Rl online 0 comentarii

O purtătoare de cuvânt nu a putut spune exact câte persoane s-au folosit de ofertă, dar a precizat că cel puţin 12 bilete gratuite au fost solicitate iniţial de spectatori. Mulţi dintre aceştia par să se fi răzgândit ulterior, însă, a spus purtătoarea de cuvânt, cel puţin o femeie a intrat la spectacol cu un bilet gratuit.

Procurorii locali au anunţat miercuri că au primit mai multe plângeri în privinţa ofertei din partea teatrului municipal din Konstanz, dar au precizat că nu vor declanşa o anchetă penală, întrucât ideea poate fi utilizată în interesul libertăţii artistice. Prezentarea publică a unor simboluri naziste este în general ilegală în Germania.

Într-o scrisoare deschisă, Societatea germano-israeliană din regiune a criticat decizia teatrului, numind-o "lipsită de gust". Ideea din spatele emiterii biletelor gratuite pentru cei care poartă banderole cu svastică a fost de a arăta cât de repede pot fi oamenii corupţi, a declarat anterior o purtătoare de cuvânt a teatrului. Potrivit teatrului, abordarea dramaturgului şi regizorului George Tabori asupra autobiografiei lui Hitler "Mein Kampf" este o caricaturizare a anilor de la începutul carierei liderului nazist.

Comentarii

loading...