Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Skripal și fiica sa în complexul comercial din Salisbury, cu puțin timp înainte de a fi otrăviți

Skripal și fiica sa în complexul comercial din Salisbury, cu puțin timp înainte de a fi otrăviți

Întrunire de urgență în cazul fostului ofițer GRU otrăvit în Marea Britanie

Miniștrii britanici s-au întrunit de urgență pentru cazul fostului ofițer GRU, Serghei Skripal, 66 ani, otrăvit împreună cu fiica sa, Iulia, 33 de ani, într-un restaurant din Salisbury.

Adina Mutar 0 comentarii

Secretarul de Stat, Amber Rudd, a prezidat întrunirea, ce a avut ca scop stabilirea unei poziții față de Rusia.

Kremlinul a fost avertizat că, dacă se dovedește că a fost implicat în otrăvirea lui Skripal și a fiicei sale, va avea de suportat „consecințe grave”.

Cazul Skripal seamănă cu cel al lui Litvinenko, fost colonel KGB, ucis în 2006 cu poloniu radioactiv. Ancheta britanică a constatat în acel caz că Putin aprobase uciderea lui Litvinenko.

Skripal și fiica sa sunt în stare gravă, iar laboratorul militar din Porton Down încearcă să stabilească substanța cu care cei doi au venit în contact. Ancheta a fost preluată de departamentul antitero.

Fostul colonel GRU Serghei Skripal  a luat masa cu fiica sa la restaurantul cu specific italienesc Zizzi, din cadrul unui complex comercial, ambii fiind descoperiți fără cunoștință câteva ore mai târziu, pe o bancă.

Serviciile secrete merg pe ipoteza asasinării pentru trădare, deoarece Skripal a fost prins în 2006 dând unui agent MI6 documente secrete, inclusiv lista cu agenți ruși care acționau în străinătate, pe care le ascundea sub o piatră falsă din Parcul Moscova.

Condamnat la 13 ani de închisoare, Skripal a ajuns în Marea Britanie în 2010, printr-un schimb de agenți demascați între SUA și Rusia. Anul trecut, fiul său a fost ucis într-un accident de mașină în Rusia, la cinci ani după ce soția sa a murit tot într-un accident de mașină, în Marea Britanie.  

Comentarii

loading...