Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Guvernul saudit a avut acces la telefonul lui Jeff Bezos, directorului executiv al Amazon.

Guvernul saudit a avut acces la telefonul lui Jeff Bezos, directorului executiv al Amazon.

Investigaţie Amazon: Guvernul Arabiei Saudite a avut acces la telefonul lui Jeff Bezos

Guvernul saudit a avut acces la telefonul lui Jeff Bezos, directorului executiv al Amazon, de unde a obţinut informaţii personale despre acesta, relatează site-ul agenţiei Reuters, care îl citează pe Gavin De Becker, şeful securităţii la Amazon.

Florin Budescu 0 comentarii

În ultimele luni, De Becker a investigat dezvăluirile făcute de ziarul National Enquirer, care, în ianuarie, a publicat mesajele dintre Bezos şi Lauren Sanchez, o fostă prezentatoare de televiziune. Bezos a avut o aventură cu Sanchez, ceea ce a dus la divorţul lui Bezos, potrivit Reuters, via Mediafax.

De Becker a prezentat o parte din concluzii şi a declarat că a trimis descoperirile făcute în timpul investigaţiei către oficialii federali din SUA, fără a da alte detalii.

Luna trecută, Bezos l-a acuzat pe proprietarul ziarului că a încercat să-l şantajeze cu ameninţarea de a publica „fotografiile intime” pe care Bezos i le-a trimis lui Sanchez, dacă Bezos nu declară că aticolele pe care le-a publicat tabloidul despre el nu au fost motivate politic.

Într-un articol pentru site-ul The Beast Daily, De Becker a declarat că societatea-mamă a National Enquirer, American Media Inc. (AMI), i-a cerut să nege că a găsit orice dovezi de „ascultări electronice sau hacking în procesul de editare a ştirilor”.

„Anchetatorii noştri şi mai mulţi experţi au concluzionat, cu mare siguranţă, că saudiţi au avut acces la telefonul lui Bezos şi au obţinut informaţii private. Până astăzi, nu este clar în ce măsură şi dacă AMI ştia aceste detalii”, a scris De Becker.

Un purtător de cuvânt al Ambasadei saudite de la Washington nu a răspuns imediat solicitării Reuters de a comenta afirmaţiile lui De Becker. În februarie, ministrul de stat al Afacerilor Externe al regatului, a declarat că Arabia Saudită a avut „absolut nimic de a face” cu articolul National Enquirer despre aventura lui Bezos cu Sanchez.

De asemenea, un reprezentant al AMI nu a răspuns imediat unei cereri de a comenta noile dezvăluiri. AMI a spus anterior că a acţionat în mod legal, când a dezvăluit aventura lui Bezos.

Comentarii

loading...