Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Iohannis: Am aflat de tendința de a muta o parte din trupele SUA din Germania în zona Mării Negre

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seară, că Statele Unite au tendința de a muta o parte din trupele lor din Germania în zona Mării Negre.

Mihai Diac 0 comentarii

"Am aflat de tendința de a muta o parte din trupele din Germania și în zona Mării Negre", a declarat, miercuri seară, președintele Klaus Iohannis, cu privire la intenția președintelui Donald Trump de a muta 9500 de militari americani din Germania în alte țări ale Europei.

Președintele Iohannis a răspuns, astfel, la întrebarea unui jurnalist care a dorit să afle de la șeful statului, într-o conferință de presă, dacă va folosi bunele sale relații cu președintele Trump pentru a-l convinge să trimită mai mulți militari americani în România.

Președintele Iohannis nu a declarat explicit că în România vor sosi mai mulți militari americani. Dar el a amintit că s-a pronunțat permanent că e nevoie de mai mulți militari ai Statelor Unite pe Flancul Estic al NATO.

"Militarii americani sunt oricând bineveniți în România", a subliniat președintele României, Klaus Iohannis.

După cum se știe, președintele Trump a anunțat oficial decizia de a retrage 9500 de militari ai SUA, inclusiv armamentul aferent acestora, din Germania, iar o parte dintre acești militari vor fi mutați în țări din estul Europei. Cea mai probabilă destinație a acestora ar fi Polonia, iar o altă destinație posibilă ar fi România.

 

Comentarii

loading...