15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalIran: 19 morţi în coliziunea dintre un autobuz şi un camion cisternă

Iran: 19 morţi în coliziunea dintre un autobuz şi un camion cisternă

Tragedia a avut loc în jurul orei 23:15 (18:45 GMT luni) pe autostrada care face legătura între oraşele Kashan şi Natanz, la peste 200 de km sud de Teheran, potrivit sursei citate.

Conform primelor elemente ale investigaţiei, camionul cisternă a lovit autobuzul, la bordul căruia se aflau 47 de persoane, înainte de a lua foc, a declarat generalul Mohammad-Hossein Hamidi, şeful poliţiei naţionale a drumurilor.

Accidentul s-a soldat de asemenea cu răniţi, a adăugat el, fără a preciza numărul acestora, menţionând că au fost transportaţi la spitale din apropiere.

Iranul are una dintre cele mai ridicate rate de mortalitate în accidente rutiere din lume. În iulie, un accident în care a fost implicat tot un camion cisternă şi un autobuz s-a soldat cu 11 morţi în Kurdistan, în vestul ţării.

Accidentele rutiere au făcut 16.300 de morţi şi 336.000 de răniţi în ultimul an iranian (21 martie 2017 – 20 martie 2018), a anunţat ministrul adjunct al sănătăţii, Mohammad-Hadi Ayazi, citat de agenţia de presă Isna.

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...
Ultima oră
Pe aceeași temă