Foto Arhiva

Foto Arhiva

Iran: Ayatollahul Khamenei, apel la naţiunile musulmane să se unească împotriva SUA

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a făcut apel la ţările musulmane să se unească împotriva SUA, spunând că Teheranul nu va ceda niciodată ''intimidării'', a relatat joi televiziunea de stat, citat de Reuters.

Rl online 0 comentarii

''Naţiunea iraniană a rezistat cu succes tentativelor de intimidare din partea Americii şi a altor puteri arogante, şi vom continua să rezistăm... Toate naţiunile musulmane ar trebui să fie unite împotriva Americii şi a altor duşmani'', a declarat Khamenei.

Ayatollahul l-a criticat pe preşedintele SUA, Donald Trump, pentru că a spus marţi că unele ţări din Orientul Mijlociu ''n-ar rezista o săptămână'' fără protecţie americană.

''Astfel de remarci sunt umilitoare pentru musulmani... Din păcate, este război în regiunea noastră între ţările musulmane. Guvernele retrograde din unele ţări musulmane luptă împotriva altor ţări'', a spus Khamenei.

Iran şi Arabia Saudită sunt prinse de mult timp într-un război prin reprezentanţi, fiind în competiţie pentru supremaţie, din Irak, în Siria şi Liban, până în Yemen.

Comentarii

loading...