Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iran: Formarea unei forțe navale europene în Golf ar trimite un mesaj ostil

Iran: Formarea unei forțe navale europene în Golf ar trimite un mesaj ostil

Formarea unei forţe navale europene pentru patrularea Golfului ar trimite un mesaj ostil, a declarat Ali Rabiei, purtătorul de cuvânt al guvernului iranian,, ne spune Reuters.

Lorand Stoica 0 comentarii

Franţa, Italia şi Danemarca şi-au exprimat sprijinul pentru un plan britanic privind crearea unei misiuni navale sub comandament european care ar urma să asigure navigarea în siguranţă prin strâmtoarea Hormuz.

''Ceea ce aţi auzit, faptul că vor să creeze o flotă europeană în Golful Persic, trimite un mesaj ostil, este provocator şi va spori tensiunile'', a spus Rabiei.

Fostul şef al diplomaţiei britanice Jeremy Hunt lansase un apel pentru înfiinţarea unei ''misiuni de protecţie maritimă condusă de europeni'' în Golf, după reţinerea de către Iran a unui petrolier sub pavilion britanic în strâmtoarea Hormuz.

Responsabilul iranian nu a făcut direct aluzie la propunerea lui Jeremy Hunt.

Într-un interviu publicat vineri, ministrul francez al armatei Florence Parly a indicat că Parisul, Londra şi Berlinul intenţionează să-şi ''coordoneze'' mijloacele şi să ''facă schimb de informaţii'' în Golf pentru consolidarea securităţii maritime, dar fără a desfăşura mijloace militare suplimentare.

Comentarii

loading...