Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iranul anunţă că îşi va consolida capacităţile militare

Iranul anunţă că îşi va consolida capacităţile militare

Iranul are planuri să-şi consolideze capacităţile de rachete balistice şi de croazieră şi de asemenea să achiziţioneze noi avioane de luptă şi submarine, a declarat sâmbătă un responsabil de rang înalt din Ministerul iranian al Apărării, citat de agenţiile Irna şi Reuters.

Iulian Budușan 0 comentarii

Anunţul survine la o zi după ce guvernul de la Teheran a respins un apel al Franţei pentru angajarea de noi negocieri privind capacităţile nucleare ale Iranului, arsenalul său de rachete balistice şi rolul jucat de această ţară în războaiele din Yemen şi Siria, acestea fiind principalele motive care l-au determinat pe preşedintele american Donald Trump să retragă SUA din acordul privind programul nuclear iranian şi să reinstituie sancţiunile economice împotriva Iranului.

'Creşterea capacităţilor de rachete balistice şi de croazieră (...) şi achiziţia unor avioane de luptă de nouă generaţie, de nave cu rază lungă de acţiune şi submarine cu diverse sisteme de arme fac parte din noile planuri ale acestui minister', a precizat Mohammad Ahadi, ministru adjunct al apărării însărcinat cu relaţiile internaţionale.

Vorbind în faţa ataşaţilor militari străini acreditaţi la Teheran, el a susţinut că sancţiunile internaţionale nu au afectat capacitatea Iranului de a-şi dezvolta industria de apărare. 'Avem infrastructura necesară şi tot ce ne trebuie în sectorul de cercetare şi dezvoltare, şi în acelaşi timp ne putem moderniza industria de apărare bazându-ne pe capacităţile ştiinţifice foarte înalte ale ţării şi pe zecile de mii de absolvenţi din învăţământul tehnic', a indicat oficialul iranian.

El a apărat de asemenea rolul jucat de Iran în conflictele din Irak şi Siria: 'Dacă Iranul şi aliaţii săi din Siria şi Irak nu ar fi oprit Statul Islamic, astăzi harta regiunii ar fi arătat altfel şi lumea s-ar fi confruntat cu o provocare teribilă', a argumentat vice-ministrul iranian al apărării.

Comentarii

loading...