Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iranul ar putea elibera “zilele următoare” petrolierul Stena Impero

Iranul ar putea elibera “zilele următoare” petrolierul Stena Impero

Iranul a lăsat să se înţeleagă, duminică seară, că ar putea elibera “zilele următoare” petrolierul Stena Impero, reţinut de iranieni în iulie în strâmtoarea Ormuz, relatează AFP.

Rl online 0 comentarii

“Demersurile necesare sunt în curs. Se desfăşoară ultimele etape ale procesului judiciar şi dacă vrea Domnul, zilele următoare vasul va fi eliberat”,a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului Iranian de Externe, Abbas Moussavi, într-un interviu acordat prin telefon televiziunii naţionale.

Moussavi a răspuns şi unei întrebări cu privire la petrolierul Adrian Darya 1, care se află pe Marea Mediterană din 18 august, dată la care a părăsit Gibraltarul după şase săptămâni în care a fost sechestrat, fiind bănuit că transporta petrol către Siria şi încalcă sancţiunile europene faţă de această ţară: “Petrolierul a sosit la destinaţie şi petrolul a fost vândut. Vasul se află pe Mediterana, în apropierea unei coaste”.

Zilele trecute, Iranul a eliberat şapte din cei 23 de membri ai echipajului petrolierului suedez sub pavilion britanic Stena Impero.

Vasul Stena Impero a fost reţinut pe 19 iulie de Garda Revoluţionară a Iranului, în strâmtoarea Ormuz, pentru că ar fi încălcat legislaţia maritimă, la două săptămâni după ce Marea Britanie a reţinut petrolierul Adrian Darya 1 în largul Gibraltarului. Vasul iranian a fost eliberat în august.

Comentarii

loading...