15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalIranul avertizează SUA că ar putea avea consecinţe "grave"

Iranul avertizează SUA că ar putea avea consecinţe “grave”

“Dacă cineva vrea să trădeze naţiunea noastră şi acordul, vor fi afectaţi de consecinţe grave”, a declarat Rouhani, la Tabriz, potrivit televiziunii publice iraniene.

Tot marţi, Ali Shamkahni, secretarul Consiliului Suprem de Securitate de la Teheran, a avertizat Iranul ar putea renunţa Tratatul de Neproliferare Nucleară dacă preşedintele american Donald Trump se va retrage din acordul atomic.

“Ţările semnatare au dreptul să renunţe dacă consideră că interesele lor naţionale nu sunt protejate”, a declarat Shamkhani înainte de a pleca într-o vizită la Moscova.

Marile puteri din grupul P5+1 (China, Franţa, Rusia, Marea Britanie, Statele Unite plus Germania) au semnat în 2015 un acord cu Iranul prin care Teheranul se angajează să limiteze activităţile atomice în schimbul relaxării sancţiunilor internaţionale. Preşedintele Donald Trump şi Israelul contestă acordul atomic semnat cu Iranul.

Trump a ameninţat în mai multe rânduri că Statele Unite se vor retrage din Acordul atomic semnat cu Iranul, acuzând Teheranul de continuarea activităţilor nucleare şi balistice. Liderul american a anunţat că le oferă timp aliaţilor europeni ai SUA până pe data 12 mai pentru ca aceştia să cadă de acord asupra înăspririi condiţiilor acordului, ori altfel Washingtonul se va retrage din acord.

Cele mai citite

Evită cele mai comune greșeli în deparazitarea internă a câinilor!

Sfaturile utile pentru o deparazitare cât mai eficientă a animalelor de companie Deparazitarea internă este o parte esențială a îngrijirii câinilor - aceasta contribuie la...

Aproape 100 de blocuri din București rămân fără apă caldă până duminică

O veste cum nu se poate mai proastă pentru unii locuitori ai Capitalei, în contextul în care afară s-a răcit vremea. O avarie lasă...

ANAF a publicat noile reglementări pentru închiriere sau subînchiriere a bunurilor mobile și imobile

ANAF a publicat miercuri Ghidul dedicat persoanelor fizice care realizează venituri din închirierea de bunuri mobile și imobile. Potrivit sursei citate, contribuabilii care obțin venituri...
Ultima oră
Pe aceeași temă