Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iranul este gata să-şi apere petrolierele împotriva oricăror ameninţări

Iranul este gata să-şi apere petrolierele împotriva oricăror ameninţări

Forţele armate iraniene vor proteja petrolierele iraniene de orice ameninţare, a declarat luni un responsabil militar de rang înalt, citat de agenţia semioficială ISNA, după ce SUA au afirmat că navele sunt "o răspundere plutitoare", relatează Reuters.

Rl online 0 comentarii

"Forţele armate iraniene sunt pregătite astăzi, la fel ca şi în trecut, să protejeze flota noastră de petroliere de orice ameninţare, astfel încât să poată continua să folosească căile navigabile", a declarat contraamiralul Mahmoud Mousavi, adjunctul şefului forţelor armate regulate.

SUA au reinstituit luni sancţiunile asupra industriilor iraniene petrolieră şi navală şi a domeniului bancar, după ce preşedintele Donald Trump s-a retras în acest an din acordul nuclear iranian din 2015.

"Din canalul Suez şi până la strâmtoarea Malacca (...), petrolierele iraniene sunt o răspundere plutitoare", a declarat miercuri reprezentantul special american Brian Hook. "Petrolierele iraniene sunt un risc pentru porturile care le permit să acosteze şi canalele de navigaţie care le permit tranzitul", a adăugat el.

Media iraniene au transmis remarcile lui Brian Hook ca pe o ameninţare împotriva petrolierelor iraniene care transportă ţiţei iranian şi produse din petrol.

"Crearea oricăror obstacole pentru transportul şi comerţul internaţional pe căile navigabile internaţionale ar fi în mod clar inacceptabilă şi forţele armate iraniene sunt pregătite să ne protejeze flota comercială, cum au fost şi în ultimii 40 de ani", a adăugat Mousavi.

Hook a ridicat posibilitatea ca ţările şi operatorii portuari care facilitează "activităţile ilegale" ale Iranului să fie vizate de sancţiuni. El a mai spus că Iranul expediază cu regularitate "milioane de tone de ţiţei" în Siria pentru a-l susţine pe preşedintele Bashar al-Assad.

Comentarii

loading...