8.7 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalIranul este gata să-şi apere petrolierele împotriva oricăror ameninţări

Iranul este gata să-şi apere petrolierele împotriva oricăror ameninţări

“Forţele armate iraniene sunt pregătite astăzi, la fel ca şi în trecut, să protejeze flota noastră de petroliere de orice ameninţare, astfel încât să poată continua să folosească căile navigabile”, a declarat contraamiralul Mahmoud Mousavi, adjunctul şefului forţelor armate regulate.

SUA au reinstituit luni sancţiunile asupra industriilor iraniene petrolieră şi navală şi a domeniului bancar, după ce preşedintele Donald Trump s-a retras în acest an din acordul nuclear iranian din 2015.

“Din canalul Suez şi până la strâmtoarea Malacca (…), petrolierele iraniene sunt o răspundere plutitoare”, a declarat miercuri reprezentantul special american Brian Hook. “Petrolierele iraniene sunt un risc pentru porturile care le permit să acosteze şi canalele de navigaţie care le permit tranzitul”, a adăugat el.

Media iraniene au transmis remarcile lui Brian Hook ca pe o ameninţare împotriva petrolierelor iraniene care transportă ţiţei iranian şi produse din petrol.

“Crearea oricăror obstacole pentru transportul şi comerţul internaţional pe căile navigabile internaţionale ar fi în mod clar inacceptabilă şi forţele armate iraniene sunt pregătite să ne protejeze flota comercială, cum au fost şi în ultimii 40 de ani”, a adăugat Mousavi.

Hook a ridicat posibilitatea ca ţările şi operatorii portuari care facilitează “activităţile ilegale” ale Iranului să fie vizate de sancţiuni. El a mai spus că Iranul expediază cu regularitate “milioane de tone de ţiţei” în Siria pentru a-l susţine pe preşedintele Bashar al-Assad.

Cele mai citite

SAMEDAY ar putea prelua compania de curierat rapid Sprinter din Ungaria

SAMEDAY, cunoscută pentru inovația sa în domeniul livrărilor și introducerea livrărilor easybox în România, anunță planurile de preluare a companiei de curierat rapid Sprinter...

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...

90 de blocuri din Capitală, fără apă caldă până la finalul lunii

Aproximativ 90 de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă începând de astăzi și până pe 30 aprilie, pentru modernizarea unui tronson de...
Ultima oră
Pe aceeași temă