Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iranul îşi dezvăluie primul avion de luptă

Iranul îşi dezvăluie primul avion de luptă

Iranul şi-a dezvăluit marţi primul avion de luptă, cu ocazia unei parade la Teheran, iar preşedintele Hassan Rohani a dat asigurări că forţa militară a ţării sale vizează doar să descurajeze inamicii, relatează AFP.

Rl online 0 comentarii

Televiziunea de stat l-a arătat pe preşedintele Rohani aşezat în cockpitul avionului - numit "Kowsar" - cu ocazia Zilei Naţionale a Industriei şi Apărării.

Potrivit agenţiei de presă iraniene Tasnim, acest avion de vânătoare - de fabricaţie 100% iraniană - dispune de echipamente tehnice ”de vârf”, inclusiv de radare polivalente. Aeronava a fost testată cu succes, iar o demonstraţie de zbor a fost difuzată de unele publicaţii oficiale.

”Atunci când vorbesc despre aptitudinea noastră de a ne apăra, asta înseamnă că noi căutăm o pace durabilă”, a declarat Rohani într-un discurs difuzat la televiziune.

”Unii cred că atunci când îţi sporeşti forţa militară cauţi războiul. Însă noi căutăm mai degrabă pacea şi nu vrem războiul”, a continuat el.

”Dacă nu avem mijloace de disuasiune, asta va da undă verde altora să intre în această ţară”, a mai subliniat el.

Ministrul Apărării Amir Hatami a anunţat acest eveniment sâmbătă, afirmând că ţara sa caută să-şi îmbunătăţească capacităţile balistice cu scopul de a răspunde ”ameninţărilor” Israelului şi Statelor Unite, inamicii săi juraţi.

”Resursele noastre sunt limitate”, dar ”noi ne actualizăm rachetele în funcţie de ameninţări şi acţiuni ale inamicilor noştri, ca mijloc de disuasiune sau ripostă devastatoare”, a declarat el.

Comentarii

loading...