23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalIranul îşi respectă angajamentele în dosarul nuclear

Iranul îşi respectă angajamentele în dosarul nuclear

”Iranul îşi respectă angajamentele în (domeniul) nuclear, în cadrul JCPOA (Acordul de la Viena)”, a subliniat într-un discurs, postat onlie miercuri pe site-ul agenţiei Yukiya Amano.

”Este esenţial ca Iranul să continue să respecte aceste angajamente”, adaugă directorul AIEA, în contextul în care Teheranul a ameninţat să-şi reia activităţile de îmbogăţire a uraniului, după ce Donald Trump s-a retras din acord şi a reinstituit sancţiuni ridicate, dar şi vizând sectorul petrolier.

Şefii marilor agenţii americane de informaţii au făcut aceeaşi constatare ca Yukiya Amano, într-o audiere în Senat, marţi, provocând furia lui Donald Trump, care le-a denunţat, miercuri, pe Twitter, ”naivitatea” faţă de Teheran.

Preşedintele american şi-a justificat decizia de a retrage Statele Unite din Acordul de la Viena prin faptul că Iranul nu şi-ar respecta, în opinia sa, angajamentele.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...
Ultima oră
Pe aceeași temă