13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalIranul mulțumește Arabiei Saudite pentru eliberarea unui petrolier

Iranul mulțumește Arabiei Saudite pentru eliberarea unui petrolier

“Iranul apreciază eforturile autorităţilor din Arabia Saudită, Elveţia şi Oman pentru a asigura revenirea în siguranţă a petrolierului iranian Happiness 1”, a spus Abbas Mousavi.

Mass-media iraniană au anunţat la începutul lunii iulie că Arabia Saudită – rivalul regional al Iranului – nu permite navei să plece din postul Jeddah din cauza unui litigiu privind plata costurilor de reparaţii.

Teheranul a anunţat duminică “eliberarea” în ajun de către Arabia Saudită a unui petrolier iranian reţinut în aprilie din cauza unei probleme tehnice, notează AFP.

Vasul Happiness 1 “a fost eliberat în urma negocierilor şi se îndreaptă către Golful Persic”, a afirmat ministrul iranian al transporturilor, Mohammad Eslami, citat de agenţia oficială de presă Irna.

Agenţia oficială a Ministerul iranian al Petrolului a explicat că petrolierul iranian a fost constrâns să oprească pentru reparaţii în portul Jeddah din vestul Arabiei Saudite după o “pană de motor” în Marea Roşie.

Iranul şi Arabia Saudită, state vecine separate de apele Golfului, sunt angajate într-un război pentru influenţa regională şi au rupt relaţiile diplomatice în urmă cu peste trei ani.

Cele mai citite

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă