11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalIranul neagă că ar fi atacat poziţii ale Israelului

Iranul neagă că ar fi atacat poziţii ale Israelului

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, Bahram Qasemi, a criticat, de asemenea, comunitatea internaţională pentru că nu a condamnat atacurile israeliene din Siria.

Tăcerea comunităţii internaţionale „oferă regimului israelian undă verde pentru mai multe agresiuni care ar face regiunea instabilă şi nesigură”, a declarat el.

Comitetul de Apărare din parlamentul iranian a comunicat că forţele iraniene nu sunt responsabile pentru atacurile asupra poziţiilor israeliene.

„Aceasta este încă o minciună a regimului sionist în scopuri de propagandă”, a declarat purtătorul de cuvânt al comitetului, Mohammad Nabandegani. El a negat şi că Iranul ar avea forţe militare în Siria.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a făcut apel într-o postare pe Twitter ca „toate ostilităţile şi acţiunile provocatoare să înceteze”.

Ministerul de Externe al Germaniei a susţinut Israelul şi a condamnat agresiunea Iranului. Într-o postare pe Twitter, a comunicat: Atacurile iraniene „sunt o provocare serioasă pe care o condamnăm în cel mai dur mod posibil. Israel are dreptul la autoapărare”.

Washingtonul a vorbit despre „atacurile provocatoare ale regimului iranian”, arătându-şi susţinerea faţă de „dreptul Israelului la autoapărare”.

Ambasadorul Israelului la ONU, Danny Danon, a făcut apel la Consiliul de Securitate al ONU să condamne atacul Iranului şi să ceară Teheranului să îşi retragă forţele militare din Siria.

Cele mai citite

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....
Ultima oră
Pe aceeași temă