14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalIranul se implică în independența Scoției față de Marea Britanie. Cum e...

Iranul se implică în independența Scoției față de Marea Britanie. Cum e posibil așa ceva

Grupuri de hackeri finanţate de regimul de la Teheran vizează alegători pe platforme de socializare online precum Facebook şi Twitter, prin crearea de grupuri false, conform unui studiu elaborat de Institutul “Henry Jackson Society”.

Hackerii pretind că sunt activişti proindependenţă şi îi încurajează pe utilizatorii care au conturi reale să distribuie materiale de tip separatist.

“Par a fi elemente din Iran care vor să interfereze asupra politicii interne a Marii Britanii pentru a încuraja separatismul scoţian”, arată raportul.

Conform raportului, Iranul a lansat ingerinţe în Scoţia şi în perioada 2013-2014, înaintea referendumului proindependenţă din septembrie 2014.

Scoţia organizează alegeri parlamentare pe 6 mai. Tendinţele proindependenţă s-au accentuat în Scoţia în contextul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....
Ultima oră
Pe aceeași temă