Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Israel: 50 milioane de shekeli pentru a încuraja transferul ambasadelor la Ierusalim

Israel: 50 milioane de shekeli pentru a încuraja transferul ambasadelor la Ierusalim

Ministerul de Externe al Israelului pregăteşte un nou ajutor de 50 de milioane de shekeli (12,5 milioane de euro) pentru a încuraja relocarea ambasadelor la Ierusalim, conform Times of Israel.

Lorand Stoica 0 comentarii

Circa 86 de ambasade ale statelor străine îşi au sediul în Tel Aviv, în timp ce numai două - cea a Statelor Unite şi cea a Guatemalei - se află în Ierusalim, ambele transferându-se anul trecut. Ministrul de externe Yisrael Katz, numit în funcţie în februarie, lucrează în prezent la un plan destinat să încurajeze această prioritate pentru ca mai multe ambasade să ia o astfel de decizie, inclusiv prin rezervarea de fonduri pentru a ajuta guvernele care decid să facă acest salt, a informat duminică Israel Hayom.

Acest proiect ar urma să fie supus votului în guvern în cursul săptămânilor următoare. Textul deciziei cabinetului de miniştri va califica încurajarea unui număr mai mare de ambasade să se stabilească în Ierusalim drept 'un obiectiv diplomatic şi strategic naţional de primă importanţă', potrivit ziarului. Guvernul premierului Benjamin Netanyahu a descris recunoaşterea de către preşedintele american Donald Trump a Ierusalimului drept capitală a Israelului în decembrie 2017 drept un punct de cotitură 'istoric', care a fost urmat de relocarea Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim în luna mai anul trecut.

Comentarii

loading...