20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalIsrael: Două minute de reculegere ținute în memoria victimelor Holocaustului

Israel: Două minute de reculegere ținute în memoria victimelor Holocaustului

La ora locală 10:00, pe întreg teritoriul ţării automobiliştii au coborât din maşini, autobuzele s-au oprit, la fel şi pietonii, care s-au recules pe străzi, în cea mai solemnă zi a Israelului. Elevii şi studenţii au marcat şi ei cele două minute de tăcere în instituţiile şcolare. În faţa magazinelor şi instituţiilor, mulţi israelieni s-au recules cu capetele plecate.

Posturile de radio şi televiziune vor difuza joi doar muzică adecvată momentului şi programe pe tema Holocaustului, în timp ce în toată ţara vor avea loc ceremonii comemorative.

Supravieţuitori ai Holocaustului au aprins miercuri seară şase torţe în cadrul unei ceremonii în memoria milioanelor de evrei ucişi de nazişti.

O ceremonie de depunere de jerbe a avut loc joi dimineaţă la Memorialul Yad Vashem de la Ierusalim, la care au participat premierul Benjamin Netanyahu, supravieţuitori ai Holocaustului şi delegaţii venite din toată ţara.

La o oră după sunetul sirenei, israelienii urmau să înceapă recitarea numelor victimelor Holocaustului la Yad Vashem, precum şi în Knesset (parlament), în cadrul unei ceremonii intitulate ‘Fiecare persoană are un nume’.

Miercuri, în ajunul Zilei de comemorare a victimelor Holocaustului, premierul Netanyahu a comparat Iranul cu regimul nazist, avertizând Teheranul ‘să nu pună la încercare determinarea statului Israel’.

Cele mai citite

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă