11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalIsrael: Guvernul îi dă termen două săptămâni directorului HRW să părăsească ţara

Israel: Guvernul îi dă termen două săptămâni directorului HRW să părăsească ţara

‘Ca urmare a recomandărilor Ministerului pentru Afaceri Strategice, conţinând informaţii potrivit cărora (Omar) Shakir este de mai mulţi ani un militant al BDS care susţine boicotarea Israelului în mod activ, Ministerul a decis să pună capăt permisului său de rezidenţă’, se menţionează într-un comunicat al Ministerului de Interne, consultat miercuri de AFP.

BDS (boicot, retragere a investiţiilor şi sancţiuni) este o campanie globală de boicotare pe plan economic, cultural şi ştiinţific a Israelului, vizând să se obţină sfârşitul ocupaţiei şi colonizării în teritoriile palestiniene. Guvernul israelian combate cu vehemenţă orice activitate care seamănă cu o tentativă de boicot.

Potrivit comunicatului Ministerului de Interne, Omar Shakir are la dispoziţie 14 zile pentru a părăsi teritoriul Israelului.

Filiala HRW din Israel şi teritoriile palestiniene a dezminţit că directorul său ar fi susţinut BDS, anunţând că va sesiza justiţia israeliană.

‘Nu este vorba despre Shakir, ci de a pune botniţă HRW pentru a reduce la tăcere criticile împotriva încălcării drepturilor omului în Israel’, a subliniat organizaţia într-un comunicat.

‘Nici HRW, nici dl Shakir nu au susţinut boicotarea Israelului, după cum am certificat într-o scrisoare către Ministerul de Interne’, adăugă acelaşi comunicat.

Cele mai citite

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...

Iohannis spune că nu s-a gândit la reintroducerea serviciului militar obligatoriu și nici n-o va cere

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu și-a pus problema de reintroducere a serviciului militar obligatoriu în România și a precizat că nici nu...

ROCA Investments înregistrează creștere pentru al șaselea an consecutiv, în pofida unui an plin de provocări, și o valoare de piață de 81,64 mil...

ROCA Investments, cea mai dinamică companie de private equity din România, celebrează șase ani de activitate pe piața locală. Compania anunță o evaluare curentă...
Ultima oră
Pe aceeași temă