15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalIsrael: Ministrul turismului le cere cetăţenilor israelieni să nu călătorească în Turcia

Israel: Ministrul turismului le cere cetăţenilor israelieni să nu călătorească în Turcia

Turcia este o destinaţie majoră pentru turiştii israelieni, în 2017 fiind înregistraţi aproximativ 380.000, potrivit statisticilor oficiale turceşti. În urmă cu 10 ani, peste 550.000 de israelieni au vizitat Turcia pe parcursul unui an.

“Eu spun fără echivoc să nu mergeţi în Turcia. Şi aş fi spus asta înainte de ultimele evenimente”, a declarat ministrul turismului Yariv Levin, potrivit site-ului Ynet news.

Tensiunilor dintre cele două ţări, provocate mai ales de atacul israelian din anul 2010 asupra unei flotile turce care se îndrepta spre Fâşia Gaza, li s-au adăugat acum alte dispute după ce aproximativ 60 de palestinieni au fost ucişi de forţele israeliene în timpul demonstraţiilor care au avut loc luni în Fâşia Gaza.

În timp ce Israelul a menţionat că îi împiedică pe “terorişti” să ajungă pe teritoriul israelian, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că Israelul a comis un “genocid”. Ankara i-a cerut miercuri consulului general al Israelului la Istanbul să părăsească temporar teritoriul turc, la o zi după ce o măsură similară a fost luată de Israel la adresa consulului general al Turciei la Ierusalim.

Potrivit agenţiei Anadolu, Ministerul Afacerilor Externe al Turciei i-a cerut consulului israelian la Istanbul, Yossi Levi Safri, să părăsească teritoriul Turciei “pentru o perioadă”, după ce îi ceruse cu o zi înainte acelaşi lucru ambasadorului israelian la Ankara.

Ministrul Levin a mai spus că ţara sa este interesată de menţinerea relaţiilor comerciale cu Turcia. “Aceste legături sunt bune pentru noi şi bune pentru ei”, a subliniat el. Turcia şi Israelul au restabilit relaţiile diplomatice în urmă cu mai puţin de doi ani, după şase ani de suspendare a acestora în urma atacului asupra acelei flotile turce.

Cele mai citite

Irina Begu, în sferturile de finală ale turneului WTA din Antalya

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 125 de la Antalya, după ce a învins-o în două seturi pe croata...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă