14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalIsrael: Netanyahu, interogat din nou de poliţie într-o anchetă

Israel: Netanyahu, interogat din nou de poliţie într-o anchetă

O maşină a poliţiei a oprit marţi dimineaţă la intrarea în reşedinţa oficială a lui Netanyahu, unde un grup de protestatari cereau demisia acestuia, a transmis Reuters.

O purtătoare de cuvânt a poliţiei a refuzat să comenteze relatările presei.

Potrivit Radio Israel, Netanyahu a fost interogat în legătură cu acuzaţiile că şi-a asigurat o acoperire favorabilă din partea site-ului de informaţii Walla în schimbul unor privilegii din partea guvernului, care ar fi putut aduce sute de milioane de dolari în conturile Bezeq, conform presei. Walla este proprietatea lui Shaul Elovitch, principalul acţionar al Bezeq.

Netanyahu, care a mai fost audiat de două ori în aşa-numitul Caz 4000, şi compania Bezeq neagă orice neregulă.

Poliţia a recomandat la 13 februarie inculparea sa pentru corupţie în alte două anchete, în care Netanyahu neagă, de asemenea, acuzaţiile. Procurorul general examinează încă eventuala inculpare a premierului.

În pofida acestor anchete, popularitatea premierului de dreapta a crescut în ultimele săptămâni, datorită – spun comentatorii – politicilor sale dure în materie de securitate, retragerii SUA din acordul cu Iran, acord căruia Netanyahu i s-a opus constant, şi deschiderii ambasadei americane la Ierusalim, o mutare pentru care premierul a pledat îndelung.

Sondajele arată că partidul lui Netanyahu, Likud, care conduce o coaliţie formată în mare parte din facţiuni de dreapta şi religioase, ar obţine patru locuri în plus în parlament, faţă de cele 30 actuale, dacă alegerile ar avea loc acum.

Israel urmează să organizeze alegerile legislative nu mai târziu de noiembrie 2019.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă