10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalIsraelul a condamnat un evreu la trei detenții pe viață pentru că...

Israelul a condamnat un evreu la trei detenții pe viață pentru că a ucis o familie de palestinieni

Potrivit presei occidentale, evreul condamnat, Amiram Ben-Uliel, este un colonist de 20 de ani care a aruncat o bombă incendiară în casa unei familii palestiniene. 

Atacul s-a produs în nordul Cisiordaniei, în apropiere de Nablus, în iulie 2015.

Ali, un băiețel de 18 luni, precum și părinții lui au ars de vii. Băiatul mai mare al familiei Dawabsha, Ahmed, care atunci avea cinci ani, a fost grav rănit dar a supraviețuit.

Atacatorul a susținut că a vrut să răzbune moartea unui evreu care fusese ucis cu o lună mai înainte. Pdeapsa totală decisă de instanță este de trei ori închisoare pe viață plus încă 20 de ani de detenție.

Un element straniu invocat de avocatul lui Amiram Ben-Uliel este că clientul lui a fost singurul condamnat, deși Ahmed, supraviețuitorul atacului, ar fi spus într-un interviu că au existat trei atacatori, nu unul singur.

Acum, Ahmed are zece ani și merge la școală iar una dintre problemele lui este că a rămas fără o ureche în urma atacului de acum cinci ani. Din acest motiv el nu poate purta mască sanitară. Copilul a început să plângă și să întrebe de ce nu e la fel precum ceilalți elevi, au relatat rude ale lui Ahmed.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă