Ierusalim

Ierusalim

Israelul a condamnat un evreu la trei detenții pe viață pentru că a ucis o familie de palestinieni

Un evreu care a incendiat casa unei familii de palestinieni, provocând moartea a trei persoane, a fost condamnat la trei pedepse de închisoare pe viață.

Mihai Diac 0 comentarii

Potrivit presei occidentale, evreul condamnat, Amiram Ben-Uliel, este un colonist de 20 de ani care a aruncat o bombă incendiară în casa unei familii palestiniene. 

Atacul s-a produs în nordul Cisiordaniei, în apropiere de Nablus, în iulie 2015.

Ali, un băiețel de 18 luni, precum și părinții lui au ars de vii. Băiatul mai mare al familiei Dawabsha, Ahmed, care atunci avea cinci ani, a fost grav rănit dar a supraviețuit.

Atacatorul a susținut că a vrut să răzbune moartea unui evreu care fusese ucis cu o lună mai înainte. Pdeapsa totală decisă de instanță este de trei ori închisoare pe viață plus încă 20 de ani de detenție.

Un element straniu invocat de avocatul lui Amiram Ben-Uliel este că clientul lui a fost singurul condamnat, deși Ahmed, supraviețuitorul atacului, ar fi spus într-un interviu că au existat trei atacatori, nu unul singur.

Acum, Ahmed are zece ani și merge la școală iar una dintre problemele lui este că a rămas fără o ureche în urma atacului de acum cinci ani. Din acest motiv el nu poate purta mască sanitară. Copilul a început să plângă și să întrebe de ce nu e la fel precum ceilalți elevi, au relatat rude ale lui Ahmed.

Comentarii

loading...