Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Israelul a început construcţia unui zid la frontiera cu Libanul

Israelul a început construcţia unui zid la frontiera cu Libanul

Israelul a început construcţia unui zid la frontiera cu Libanul, a confirmat miercuri un purtător de cuvânt al UNIFIL (Forţa Interimară a ONU în Liban). "Suntem în contact cu ambele părţi, de ambele părţi ale frontierei, pentru a rezolva problema şi a împiedica orice tensiune".

Iulian Budușan 0 comentarii

Israelul a început construcţia unui zid la frontiera cu Libanul, a confirmat miercuri un purtător de cuvânt al UNIFIL (Forţa Interimară a ONU în Liban). "Suntem în contact cu ambele părţi, de ambele părţi ale frontierei, pentru a rezolva problema şi a împiedica orice tensiune sau escaladare", a afirmat Andrea Tenenti, citat de National News Agency (NNA), preluată de Xinhua.

În ultimele zile, Israelul şi Libanul au schimbat declaraţii tot mai dure privind pretenţiile asupra rezervelor de petrol şi gaze dintr-o regiune cunoscută sub numele de Blocul 9, reaminteşte DPA. Libanul a lansat deja o cerere de oferte pentru explorarea offshore la frontiera maritimă cu Israelul

Miercuri, Consiliul Superior de Apărare din Liban a ordonat forţelor armate să se opună Israelului dacă acesta îşi pune în aplicare planurile de construcţie a zidului, considerat o agresiune la adresa suveranităţii libaneze, menţionează Xinhua.

Ministrul israelian al energiei, Yuval Stenitz, a declarat miercuri portalului de ştiri Ynet: "Sperăm şi suntem gata să avansăm spre o soluţie diplomatică a acestei probleme". El a afirmat că Israelul ar accepta o mediere şi că Statele Unite au mai mediat controversa în trecut, dar "nu există nicio îndoială că statul Israel este cel mai puternic din regiune şi ne vom proteja apele economice, platformele de gaze naturale şi rezervoarele".

Potrivit ministrului, principalul punct în dezacord este un interval de şapte kilometri între frontiera israeliană şi "ceea ce cer libanezii".

Comentarii

loading...