10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalIsraelul a lovit 12 ținte iraniene și siriene în Siria

Israelul a lovit 12 ținte iraniene și siriene în Siria

UPDATE Israelul a avertizat sâmbătă că Iranul şi Siria ‘se joacă cu focul’, precizând că nu doreşte să se ajungă la o escaladare dar că este pregătit pentru orice eventualitate după o creştere bruscă a tensiunilor cu statul vecin Siria, relatează AFP.

Aviaţia israeliană a lovit 12 obiective, între care trei baterii de apărare antiaeriană şi patru ţinte iraniene neprecizate dar ‘care aparţin dispozitivului militar iranian în Siria’, se arată într-un comunicat difuzat de armata israeliană.

Un avion de luptă F16 israelian s-a prăbuşit în Israel şi unul dintre piloţi a fost grav rănit sâmbătă, în cursul unor tiruri ale apărării antiaeriene siriene care a ripostat la loviturile lansate de armata israeliană împotriva unor ‘ţinte iraniene’ din Siria.

Aparatul F16 s-a prăbuşit în nordul teritoriului israelian, dar un purtător de cuvânt al armatei nu a precizat dacă aparatul a fost efectiv lovit de tirurile antiaeriene sau dacă s-a prăbuşit în urma unui incident tehnic.

Cu toate acestea, este pentru prima dată când armata israeliană a declarat în mod deschis că a vizat ‘ţinte iraniene’ în Siria de la declanşarea, în 2011, a războiului în această ţară unde Iranul acordă sprijin militar regimului preşedintelui sirian Bashar al Assad.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă