8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalIsraelul acuză Iranul că i-a atacat o navă

Israelul acuză Iranul că i-a atacat o navă

Nava MV Helios Ray, aflată sub pavilionul Bahamasului şi aparţinând unei companii israeliene, a fost vizată de o explozie în Golful Oman. Incidentul a fost raportat vineri, iar sâmbătă dimineaţă nava avariată a ajuns în Portul Dubai.

În momentul exploziei, nava transporta vehicule din Arabia Saudită spre Singapore. Niciunul dintre cei 28 de membri ai echipajului nu a fost rănit, dar nava a fost nevoită să meargă în cel mai apropiat port din cauza avariilor suferite.

Conform unor oficiali israelieni de rang înalt, Iranul se află în spatele atacului.

Nu este clar care a fost cauza deflagraţiei, dar incidentul a avut loc în largul coastelor iraniene, într-o zonă în care în 2019 au avut loc o serie de explozii asupra unor nave, atribuite de SUA Iranului.

Incidentul s-a produs în contextul tensiunilor dintre Statele Unite şi Iran. În cursul nopţii de joi spre vineri, armata SUA a atacat poziţii ale unor grupuri islamiste proiraniene din estul Siriei.

Iranul este unul dintre principalii inamici ai Israelului. Guvernul israelian a semnalat că va iniţia pregătiri pentru o posibilă intervenţie militară împotriva programului nuclear iranian şi se consultă cu SUA pe tema strategiei faţă de activităţile iraniene. Iranul a negat că ar avea un program nuclear militar.

Israelul nu este de acord cu intenţia Administraţiei Joseph Biden de readucere a Statelor Unite în Acordul nuclear.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF

Proiectul de lege privind gestionarea sistemului informatic al ANAF de către SRI a primit un raport favorabil din partea comisiilor de specialitate și se...

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...
Ultima oră
Pe aceeași temă