15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalIsraelul interzice intrarea a două parlamentare americane

Israelul interzice intrarea a două parlamentare americane

Ilhan Omar şi Rashida Tlaib, două membre ale aripii stângi a Partidului Democrat american, urmau să aterizeze în acest weekend la Tel Aviv cu scopul de a vizita Teritoriile palestiniene ocupate, dar Ministerul israelian de Interne a decis să le interzică intrarea în Israel, apreciind că vizita lor se înscrie în cadrul “activităţii de boicotare antiisraeliană”.

Această decizie a fost luată “în acord” cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, ministrul său de externe şi ministrul său pe probleme strategice, a adăugat Ministerul de Interne într-un comunicat.

“Aceste alese utilizează scena internaţională pentru a sprijini asociaţii BDS care invită la boicotarea Israelului”, a adăugat ministerul, justificându-şi decizia pe baza unei legi israeliene care permite interzicerea intrării pe teritoriul israelian susţinătorilor mişcării BDS (Boycott, Divestment, Sanctions/ Boicot, Dezinvestire, Sancţiuni).

Această mişcare invită la boicotarea economică, culturală şi ştiinţifică a Israelului cu scopul de a protesta împotriva ocupaţiei Teritoriilor palestiniene.

Decizia israeliană de a interzice vizita celor două parlamentare americane este “scandaloasă”, a reacţionat responsabila palestiniană Hanan Ashrawi, membră a Comitetului executiv al Organizaţiei de Eliberare a Palestinei (OEP) într-un comunicat.

Cu puţin timp înainte, Donald Trump opinase că Israelul ar dovedi o “mare slăbiciune” dacă le-ar permite celor două alese democrate să intre în Israel.

“Nicio ţară nu respectă mai mult SUA şi Congresul său ca Statutul Israel”, a declarat Netanyahu într-un comunicat. “Israelul este deschis vizitelor cu o excepţie, cea a oamenilor care invită şi militează pentru boicotarea sa”, a adăugat el, la puţin timp după anunţarea interdicţiei de intrare a celor două parlamentare.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă