Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Israelul l-a extrădat pe Mickael Aknin în Franţa

Israelul l-a extrădat pe Mickael Aknin în Franţa

Autorităţile israeliene au declarat că l-au extrădat pe franco-israelianul Mickael Aknin în Franţa, suspectat că a orchestrat o escrocherie fiscală cu CO2, în valoare de 51 de milioane de euro, conform AFP

Lorand Stoica 0 comentarii

Aknin, deţinut de un an în Israel, "a fost extrădat azi (miercuri) din Israel în Franţa, după ce guvernul francez a cerut extrădarea lui pentru a fi judecat în două dosare", a anunţat Ministerul israelian al Justiţiei într-un comunicat.

Împreună cu franco-israelian Stephane Alzraa, Mickael Aknin este suspectat că a condus societăţi ce au deturnat în jur de 51 de milioane de euro în detrimentul fiscului francez la sfârşitul anilor 2000, în cadrul unei mari fraude cu TVA pe piaţa "drepturilor la poluare" cu CO2.

Este vorba de o fraudă clasică asupra TVA aplicată pe piaţa europeană a cotelor de dioxid de carbon, concepută pentru a contracara încălzirea climatică. Ea constă în a cumpăra drepturi de emisie de CO2 fără taxă într-o ţară terţă, înainte de a le revinde într-o ţară europeană cu un preţ ce include TVA, apoi a investi fondurile într-o nouă operaţiune.
.
Căutat de justiţie, Alzraa a fugit din Europa pentru a se refugia în Israel sub numele de David Bloomberg, înainte de a fi arestat, apoi extrădat în Franţa în primăvară. El a fost condamnat luna trecută de un tribunal corecţional din Lyon la 9 ani de închisoare cu executare.

Escrocheria, calificată drept "frauda secolului" de mass-media, implica zeci de persoane şi a prejudiciat finanţele publice franceze cu 1,6 miliarde de euro, potrivit estimărilor Curţii de Conturi a Franţei în 2012, şi cu circa 5 miliarde la nivel european, potrivit Europol.

Comentarii

loading...