Armata israeliană este în alertă pentru Ziua Independenței

Armata israeliană este în alertă pentru Ziua Independenței

Israelul, pe picior de război cu Iranul în Siria

Armata israeliană a anunțat că generalul iranian Qassem Soleimani pregătește un atac direct asupra Israelului, de pe teritoriul Siriei, unde forțele Gărzii Revoluționare Iraniene au ocupat cinci baze aeriene lângă Alep, Saikal, Damasc și Homs.

Adina Mutar 0 comentarii

Aceasta din urmă, T-4, a fost ținta câtorva raiduri israeliene, în care au fost uciși opt ofițeri de rang înalt iranieni, specializați în atacuri cu drone.

Avioane rusești Il-76, camuflate ca avione comerciale ale Iranian Simorgh Air și Pouya Air, transportă echipament militar în Siria, în vederea acestui atac anunțat și de autoritățile iraniene, în replică la atacul israelian asupra bazei T-4.

Apărarea antiaeriană siriană a anunțat luni noapte că a doborât „mai multe rachete” ce au vizat baza aeriană Shayrat din provincia Homs. Hezbollah a anunţat că apărarea antiaeriană siriană a interceptat trei rachete ce vizau aeroportul militar Dumair, aflat la nord-est de Damasc.

Marți, regimul de la Damasc a declarat că nu a existat niciun atac cu rachete, ci doar o operațiune de război radioelectronic a Israelului și SUA.

Interesant, luni, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, general-maior Igor Konașenkov, a indicat că adevăratele ținte ale atacului forțelor aliate ale SUA, Franței și Marii Britanii au fost aerodromul Dunair și baza Shayrat, dar „toate rachetele au fost doborâte”.

Pentagonul nu a anunțat că a bombardat aceste obiective, care au fost atacate abia luni noapte prin „ținte false, electronice“.

Explozii puternice s-au înregistrat în apropierea bazei aeriene Shayrat, posibil provocate de rachetele antiaeriene trase de armata guvernamentală în „OZN-uri”, cum li se mai spune țintelor false.

Armata israeliană este în alertă pentru Ziua Independenței, monitorizând mișcările de trupe iraniene din Siria.

Comentarii

loading...