13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalIsraelul și Hamas au ajuns la armistițiu: acord pentru încetarea focului

Israelul și Hamas au ajuns la armistițiu: acord pentru încetarea focului

Cabinetul de securitate al prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu a aprobat un acord unilateral de încetare a focului pentru a opri opraţiunea militară de 11 zile în Fâşia Gaza, a relatat presa locală.

Decizia Israelului a venit după presiuni puternice din partea SUA pentru încetarea ofensivei.

Nu este stabilit totuşi când va intra în vigoare armistiţiul propus de Egipt, după cum au transmis oficialii israelieni.

Kan, televiziunea publică israeliană, a transmis că luptele vor înceta imediat, în timp ce alte posturi au anunţat că armistiţiul va intra în vigoare la ora locală 02:00, potrivit AP.

De la începutul ostilităţilor, pe 10 mai, în atacurile israeliene asupra Fâşiei Gaza au murit 232 de oameni, iar Israelul a înregistrat 12 decese.

Seria de violenţe care a debutat după o lună în care tensiunile au crescut este cea mai sângeroasă din ultimii ani între Israel şi teritoriul palestinian. Luptele au început după mai multe zile în care au avut loc ciocniri între israelieni şi palestinieni în Ierusalimul de Est.

Cel puţin 230 de oameni, inclusiv mai mult de o sută de femei şi copii, au fost ucişi în Gaza, potrivit Ministerului Sănătăţii de aici. 

Cele mai citite

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă