15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalItalia: 51 de migranţi au debarcat pe o plajă din Calabria

Italia: 51 de migranţi au debarcat pe o plajă din Calabria

Potrivit Ministerului de Interne, debarcările de joi sunt primele înregistrate în acest an. În 2018, 23.370 de migranţi au sosit pe coastele Italiei, dintre care 13.000 plecaţi din Libia, iar restul din Tunisia, Turcia sau Algeria.

Migranţii care sosesc din Turcia sunt deseori înghesuiţi pe ambarcaţiuni cu pânze de traficanţi ucraineni sau ruşi şi depuşi în timpul nopţii pe plajele din extremitatea sudică a peninsulei.

Joi dimineaţă, către ora locală 04.00 (03.00 GMT), locuitorii din Torre Melissa, în Calabria, au fost treziţi din somn de strigătele migranţilor, a căror ambarcaţiune cu pânze se răsturnase la o distanţă de câţiva metri de plajă, a relatat presa italiană.

Prin solidaritatea localnicilor, migranţii au fost conduşi la un hotel din apropiere pentru a se usca şi încălzi, urmând să fie transferaţi în cursul zilei într-un centru de primire.

Printre cei 15 se află şase femei şi patru copii, printre care un bebeluş de câteva luni.

Doi bărbaţi suspectaţi că sunt traficanţi de persoane au fost arestaţi.

În pofida discursului de fermitate pe care Matteo Salvini l-a repetat şi joi împotriva oricărei debarcări în Italia a migranţilor salvaţi în larg, sosirile continuă pe coastele italiene.

De când liderul Ligii s-a instalat în fruntea Ministerului de Interne, la 1 iunie 2018, acesta a recenzat 9.930 de sosiri, ceea ce înseamnă o accelerare a scăderii începute în vara lui 2017, dar încă o medie de 44 de migranţi pe zi.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă