8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalItalia ar urma să introducă certificatul verde obligatoriu în spațiile aglomerate

Italia ar urma să introducă certificatul verde obligatoriu în spațiile aglomerate

Italia urmează exemplul Franței și ar urma să introducă certificatul verde obligatoriu în spațiile cele mai aglomerate precum sălile de evenimente, sălile de sport, mijloacele de transport în comun sau centre comerciale. Peste 38 de milioane de italieni și-au descărcat deja codul QR pentru certificatul verde și pot avea liber la călătorii, fără a întâmpina dificultăți. Pe de altă parte, persoanele nevaccinate și care nu doresc să dea câte 20 de euro pentru fiecare test COVID vor fi restricționați. Autoritățile din Peninsulă ar încerca astfel să limiteze răspândirea variantei Delta, considerată mult mai contagioasă și periculoasă.

Statul italian se confruntă cu o creștere semnificativă a numărului de cazuri noi de infectare cu Covid-19. Potrivit ultimului bilanț, Italia înregistra miercuri 4.259 cazuri noi față de 3.558 din ziua precedentă. Astfel, autoritățile susțin că ori se va reveni la lista de restricții dure pentru limitarea răspândirii virusului, ori se oferi acces în spațiile aglomerate pentru persoanele imunizate sau care prezintă un test COVID negativ. Guvernul ar urma să stabilească noi parametri de risc pentru regiunile din Italia și reglementarea certificatului verde.

Fără certificatul verde, aproape toate locurile de divertisment devin inaccesibile, iar accesul în sala de sport sau piscină, cinema sau teatru, centre comerciale, conferințe și târguri în interior și discoteci nu va fi posibil.

În ceea ce privește accesul în restaurantele de interior, încă nu s-a luat o decizie, însă autoritățile susțin că certifiatul verde ar putea deveni obligatoriu și în acest context. Amenzile se ridică la 400 de euro pentru cei care nu respectă condițiile, iar patronii localurilor care nu cer green pass-ul la intrate riscă închiderea restaurantelor pentru 5 zile.

 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă