Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Italia, conflict cu Austria pe tema minorităților din Tirolul de Sud

Italia, conflict cu Austria pe tema minorităților din Tirolul de Sud

Italia critică Austria pentru intenţia de a emite paşapoarte pentru populaţia germanofonă din Tirolul de Sud.

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

Intenţia guvernului austriac de extremă dreapta de a emite paşapoarte pentru membrii minorităţii germanofone din provincia Tirolul de Sud reprezintă 'o provocare şi o iniţiativă ostilă', a declarat sâmbătă ministrul italian pentru relaţii cu parlamentul, Riccardo Fraccaro, transmite dpa.

Tirolul de Sud a trecut de sub controlul austriac sub cel italian după Primul Război Mondial, decizie care i-a afectat pe locuitorii provinciei. Chiar şi în prezent mulţi dintre ei nu se simt italieni, însă situaţia s-a îmbunătăţit după ce în anii '70 provincia a primit un grad ridicat de autonomie faţă de Roma.

''A le oferi sud-tirolezilor opţiunea unei duble cetăţenii austriaco-italiene trebuie să fie considerată o iniţiativă ostilă şi un act de propagandă'' fără avantaje practice, întrucât atât Austria, cât şi Italia sunt membre ale Uniunii Europene, a afirmat Riccardo Fraccaro.

''Noi nu putem accepta provocări într-un dosar atât de important'', a subliniat Fraccaro. El a criticat autorităţile de la Viena pentru măsurile care promovează 'divizările', în contextul în care în Tirolul de Sud vor avea loc alegeri locale pe 21 octombrie.

Comentarii

loading...