12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalItalia: migranții protestează, după uciderea unui senegalez

Italia: migranții protestează, după uciderea unui senegalez

La puţin timp după anunţarea acelei crime, grupuri de migranţi au pornit luni în marşuri prin centrul istoric al Florenţei, răsturnând în calea lor coşuri de gunoi, scootere parcate şi ghivece de flori stradale.

Marţi, circa 500 de migranţi africani cărora li s-au alăturat şi localnici au pornit un alt protest la locul unde comerciantul senegalez a fost ucis cu focuri de armă. Tensiunile s-au amplificat când circa o sută dintre ei s-au apropiat de un dispozitiv al forţelor de ordine format din poliţişti echipaţi cu bastoane de cauciuc şi scuturi, dar nu s-au înregistrat confruntări.

Primarul Florenţei, Mayor Dario Nardella, precum şi lideri ai numeroasei comunităţi senegaleze din acest oraş, au lansat apeluri la calm.

Poliţia l-a arestat pe cetăţeanul italian în vârstă de 66 de ani care a tras luni şase focuri de armă în africanul care vindea genţi din piele, umbrele şi brăţări lângă un pod în oraşul din Toscana. Autorităţile afirmă că atacul nu ar fi avut o motivaţie rasistă, invocând un bilet găsit în apartamentul suspectului şi care sugera că acesta ar fi intenţionat să se sinucidă.

Incidentul survine după alegerile legislative încheiate cu un succes al partidelor de extremă-dreapta şi antisistem, în contextul resentimentelor provocate în rândul italienilor de sosirea în ultimii ani a sute de mii de migranţi ilegali africani. Formaţiunea populistă Mişcarea 5 Stele (M5S) a devenit principalul partid al ţării, obţinând peste 32 % din voturi, în timp ce o alianţă formată din dreapta şi extrema-dreaptă a obţinut circa 37%, informează AGERPRES.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă