Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Italia: Partidele au ajuns la un acord privind formarea noului guvern

Italia: Partidele au ajuns la un acord privind formarea noului guvern

Mişcarea Cinci Stele (M5S) şi Partidul Democrat au au a declarat formarea unui program politic comun, ca bază pentru formarea unui nou guvern de coaliţie la Roma, conform Reuters.

Lorand Stoica 0 comentarii

Principalul subiect a fost bugetul pentru anul viitor, orientat spre dezvoltarea economică. În acelaşi timp, partidele s-au angajat să nu pericliteze finanţele publice.

Cele două formaţiuni, tradiţional rivale, au convenit că vor alcătui un nou guvern înaintea alegerilor anticipate necesare după ruperea coaliţiei anterioare între M5S şi Liga.

Italia este pe locul al doilea în Uniunea Europeană ca datorii publice, iar acordul politic face apel la o flexibilitate mai mare la Bruxelles, pentru depăşirea regulilor bugetare actuale, considerate la Roma excesiv de rigide.

M5S şi democraţii au insistat asupra echităţii sociale, promiţând introducerea unui salariu minim, evitarea creşterii TVA şi cheltuieli mai mari pentru educaţie, cercetare şi asistenţa socială. Totodată, programul lor prevede implementarea unei aşa-numite "web tax" - o taxă pe vânzările online - pentru companiile multinaţionale şi crearea unei bănci de stat pentru stimularea dezvoltării economice în sudul Italiei.

Într-un mesaj pe un blog, M5S le-a cerut susţinătorilor săi să sprijine noua coaliţie într-un "moment foarte delicat pentru ţară", căruia trebuie să i se facă faţă "punând accentul pe interesele şi nevoile cetăţenilor, ale comunităţii pe care o formăm cu toţii".

Comentarii

loading...