15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalItalia: Sute de migranţi muncitori sezonieri au fost evacuaţi din locuinţele lor...

Italia: Sute de migranţi muncitori sezonieri au fost evacuaţi din locuinţele lor improvizate

“După cum am promis (…), am trecut de la vorbe la fapte”, a afirmat Salvini, care este şi preşedintele partidului Liga (extrema dreaptă) şi o figură importantă a guvernului populist italian.

Operaţiunile de evacuare a acestor migranţi, dintre care mulţi şi-au găsit un loc de muncă sezonier, uneori la negru, în fermele agricole din regiune, au început miercuri dimineaţa. Salvini a promis relocarea acestor migranţi în centre de primire, însă miercuri dimineaţa mai mulţi migranţi intervievaţi de mass-media italiene nu ştiau unde vor fi duşi.

Nu este prima dată când locuinţele improvizate din San Ferdinando sunt evacuate, fără ca problema să fie în mod real rezolvată şi cu riscul de a accentua situaţia precară a migranţilor, denunţă asociaţiile de ajutorare. Patru migranţi şi-au găsit aici moartea, asasinaţi sau decedaţi în incendii accidentale sau intenţionate, în ultimul an, a denunţat asociaţia Medici pentru Drepturile Omului.

Decesul unui senegalez de 29 de ani, Moussa Ba, a determinat de altfel autorităţile italiene să ordone încă o dată demolarea locuinţelor improvizate. Însă, dezvăluie această asociaţie prezentă în zonă de ani de zile, această nouă operaţiune de evacuare a fost lansată “fără a lua deloc în considerare nici drepturile individuale ale muncitorilor migranţi, nici angajamentele asumate de instituţiile şi asociaţiile regionale şi locale în favoarea unor acţiuni pe termen lung menite să favorizeze inserţia socială” a migranţilor.

Atraşi de locurile de muncă sezoniere, sute de migranţi obişnuiesc de ani de zile să se instaleze în această regiune agricolă din Calabria.

Coldiretti, principalul sindicat agricol din Italia, a lansat marţi un apel la autorităţile italiene pentru ca acestea să autorizeze fără întârziere accesul muncitorilor străini în Italia, din cauza devansării datei pentru unele recolte, după temperaturi neobişnuit de ridicate.

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...
Ultima oră
Pe aceeași temă