19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalItalia va desfășura trupe în Nigeria. Decizia a fost luată de Camera...

Italia va desfășura trupe în Nigeria. Decizia a fost luată de Camera Deputaților de la Roma

Misiunea militară, anunţată luna trecută de guvernul italian, prevede o desfăşurare iniţială de 120 de soldaţi şi o limită maximă de 470.

Chiar dacă parlamentul de la Roma a fost dizolvat luna trecută înaintea alegerilor generale din 4 martie, miercuri a avut loc o sesiune specială a Camerei Deputaţilor pentru adoptarea unei rezoluţii în sprijinul misiunii.

Rezoluţia a fost susţinută de Partidul Democrat (de guvernământ) şi de partidul conservator de opoziţie Forza Italia, în timp ce alte forţe de opoziţie de dreapta şi de stânga au votat împotrivă ori s-au abţinut.

Ministrul Apărării Roberta Pinotti a declarat luni parlamentarilor că trupe italiene vor antrena gărzi de frontieră şi soldaţi nigerieni şi nu vor avea misiuni de patrulare la graniţă.

Nigerul, care se învecinează cu Libia la nord, este un stat de tranzit cheie pentru migranţii care vor să ajungă în Europa şi parte a regiunii Sahel, afectată de terorismul islamist.

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă