Italia va desfășura trupe în Nigeria. Decizia a fost luată de Camera Deputaților de la Roma

Italia va desfășura trupe în Nigeria. Decizia a fost luată de Camera Deputaților de la Roma

Parlamentul italian a votat în favoarea trimiterii a sute de militari în Niger pentru a ajuta autorităţile locale să lupte împotriva terorismului şi a traficului cu migranţi, relatează miercuri DPA.

Rl online 0 comentarii

Misiunea militară, anunţată luna trecută de guvernul italian, prevede o desfăşurare iniţială de 120 de soldaţi şi o limită maximă de 470.

Chiar dacă parlamentul de la Roma a fost dizolvat luna trecută înaintea alegerilor generale din 4 martie, miercuri a avut loc o sesiune specială a Camerei Deputaţilor pentru adoptarea unei rezoluţii în sprijinul misiunii.

Rezoluţia a fost susţinută de Partidul Democrat (de guvernământ) şi de partidul conservator de opoziţie Forza Italia, în timp ce alte forţe de opoziţie de dreapta şi de stânga au votat împotrivă ori s-au abţinut.

Ministrul Apărării Roberta Pinotti a declarat luni parlamentarilor că trupe italiene vor antrena gărzi de frontieră şi soldaţi nigerieni şi nu vor avea misiuni de patrulare la graniţă.

Nigerul, care se învecinează cu Libia la nord, este un stat de tranzit cheie pentru migranţii care vor să ajungă în Europa şi parte a regiunii Sahel, afectată de terorismul islamist.

Comentarii

loading...