13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalIvanka Trump, acuzată de încălcarea eticii după ce s-a pozat cu o...

Ivanka Trump, acuzată de încălcarea eticii după ce s-a pozat cu o conservă de fasole neagră!

Presa mainstream din Statele Unite, susținătoare a orientărilor politice neo-liberale și ultrademocrate care o și finanțează, a luat foc după ce Ivanka Trump, fiica președintelui american și consilierul Casei Albe, a postat pe Twitter o fotografie în care aceasta apare ținând în mână o conservă cu boabe negre de fasole. “Dacă este Goya, trebuie să fie bună”, și-a prezentat Ivanka propria fotografie în care apare prezentând fasolea conservată în stilul cunoscutei prezentatoare Vanna White, dând startul acuzelor referitoare la încălcarea cu bună știință, ba chiar cu intenție, a unor varii și vagi norme de etică comportamentală. Postarea fiicei președintelui a venit ca răspuns la boicotarea brandului ”Goya” și la ultrajul manifestat în mediile sociale din partea consumatorilor și a unor lideri hispanici, după ce CEO-ul companiei, Robert Unanue, l-a lăudat pe Donald Trump într-un eveniment desfășurat la Rose Garden săptămâna trecută. “Cu toții suntem cu adevărat binecuvântați să avem un lider ca președintele Trump, care este un spirit edificator”, a spus Unanue. “Avem în domnul Trump un factor de construcție incredibil și ne rugăm. Ne rugăm pentru conducerea noastră, pentru președintele nostru”, a declarat președintele companiei Goya, care și-a repetat observațiile într-un interviu televizat, declarând Fox News că nu are pentru ce să își ceară scuze și numind boicot social ulterior drept o tentativă de suprimare a liberei exprimări. În replică la linșajul social – media aplicat unui manager care a ”îndrăznit” să i se adreseze public în termeni laudativi, Donald Trump a apelat la un gest manifest de promovare a mărcii, postând pe Twitter o fotografie cu el însuși alături de o serie de produse Goya. Trump a pozat, zâmbind și având în fața sa mai multe produse alimentare ale companiei, așezate pe mobilierul istoric din Biroul Oval.

Boicotul social – media produce efecte inverse la nivel comercial

Goya este cea mai mare companie de produse aliementare din Statele Unite deținută de un acționariat hispanic, fiind o afacere exclusiv privată. Nu este clar modul în care apelurile la boicot, rostolgolite în social – media, au avut impact asupra cifrelor comerciale, însă președintele Donald Trump a susținut într-un tweet postat în dimineața zilei de miercuri dimineață că Goya, pur și simplu ”o duce de minune!”. “Mașina îngălată a stângii radicale a făcut furori, oamenii cumpără ca nebuni!” , a comentat, ironic, Donald Trump, în postarea sa.

Sentința ciudată a experților: Ivanka este întâi funcționar de stat și abia apoi persoană privată!

Boicotul declanșat împotriva produselor Goya după ce președintele companiei l-a lăudat pe Trump nu a fost taxat de nimeni ca fiind o conduită comercială necorespunzătoare din punct de vedere etic. Nu de același tratament s-a ”bucurat”, însă, și fiica președintelui.
Oficiul de Etică al Guvernului Statelor Unite, care are drept scop „prevenirea conflictelor de interese în cadrul autorităților executive”, are linii directoare potrivit cărora angajații diverselor organisme de stat ”nu pot folosi pozițiile lor guvernamentale pentru a sugera că agenția sau orice parte a sucursalei executive promovează o organizație (inclusiv o organizație nonprofit), un produs, un serviciu sau o persoană”. Fostul director al Oficiului de Etică a Guvernului, Walter Shaub, spune că „tweet-ul Goya reprezintă o încălcare a eticii”, expertul concluzionând că există o opinie generală în această privință, potrivit căreia Ivanka Trump a aprobat produsul în calitatea sa oficială încalcând astfel regulamentele. În același timp, însă, fotografia Ivankăi Trump a fost postată pe contul propriu de Twitter și relevă sprijinul său personal pentru brandul Goya, în condițiile linșajului mediatic aplicat la adresa companiei. “Ivanka este mândră de această afacere puternică, deținută de societatea hispanică, cu rădăcini adânci în SUA și are tot dreptul să-și exprime sprijinul personal”, a declarat chiar purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Carolina Hurley.

Fiica lui Trump, taxată și pentru titulatura unei campanii anti-șomaj!

Postarea de pe Twitter a Ivankăi Trump a apărut în aceeași zi în care a fost criticată public pentru promovarea unei noi campanii publicitare numită „Găsiți ceva nou!”. Campania, care are ca scop ajutarea șomerilor americani să găsească noi cariere, a fost criticată pentru titlul său, acesta fiind interpretat de către contestatarii administrației Trump ca reprezentând într-o frază prea simplă fenomenul dramatic al șomajului. În Statele Unite, numai în ultima săptămână peste 1,3 milioane de persoane au depus cereri pentru asigurarea șomajului pentru prima dată, potrivit Departamentului Muncii. De la debutul pandemiei în Statele Unite, peste 50 de milioane de oameni au devenit șomeri. Cifrele sunt uimitoare și mulți au cerut o intervenție suplimentară din partea guvernului pentru a ajuta oamenii care au nevoie de muncă și care se luptă să își asigure cele necesare traiului.

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...
Ultima oră
Pe aceeași temă