14.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalJaponia: Temperaturile au atins valori record în apropiere de Tokyo

Japonia: Temperaturile au atins valori record în apropiere de Tokyo

Aceasta este cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată pe teritoriul Japoniei, potrivit agenţiei care a emis avertizări cu privire la riscul de insolaţie şi deshidratare.

În municipiul Ome din zona metropolitană Tokyo mercurul din termometre a ajuns până la 40,8 grade Celsius în jurul orei locale 14:00 (5:00 GMT) aceasta fiind prima oară când este înregistrată o valoare de temperatură care depăşeşte 40 de grade Celsius la punctul de monitorizare din regiune.

Mare parte din Japonia este afectată în ultimele săptămâni de un val de caniculă care a provocat decesul a peste 40 de persoane, alte câteva mii fiind spitalizate, notează media locale.

Valul de caniculă va continua în următoarele zile şi va afecta cea mai mare parte din ţară, conform prognozelor meteorologice.

Peste o duzină de persoane, în special vârstnice, au decedat în Japonia la sfârşitul săptămânii trecute din cauza insolaţiei.

Duminică, în Japonia au fost înregistrate temperaturi de peste 35 de grade Celsius în 237 dintre cele 927 de puncte de monitorizare, potrivit Agenţiei de Meteorologie.

Autorităţile au recomandat populaţiei să adopte măsuri de precauţie, precum hidratarea corespunzătoare şi evitarea activităţilor în aer liber.

Canicula va continua să afecteze Japonia până la sfârşitul lunii iulie, conform JMA.

Valul de temperaturi extreme vine la scurt timp după ce inundaţiile şi alunecările de teren provocate de ploile torenţiale din vestul Japoniei s-au soldat cu circa 220 de victime.

Cele mai citite

Aproape 100 de persoane sunt încă date dispărute după atacul de la Moscova

În jur de 95 de persoane sunt încă dispărute după atacul de săptămâna trecută din apropierea Moscovei, când bărbați înarmați au deschis focul la...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Pui vopsit, pentru a părea proaspăt. Avertismentul șefului ANPC. FOTO

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, în această dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să...
Ultima oră
Pe aceeași temă