15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalJaponia: Trei morți și zeci de răniți după ce taifunul Faxai a...

Japonia: Trei morți și zeci de răniți după ce taifunul Faxai a lovit zona Tokyo

Furtuna a părăsit zona de uscat în cursul dimineţii de luni şi s-a îndreptat către Oceanul Pacific după ce a măturat estul Japoniei, însă ploile torenţiale, vântul puternic şi valurile mari vor continua să îşi facă simţită prezenţa în zona metropolitană a Tokyo şi nord-estul Japoniei unde există de asemenea riscul producerii unor alunecări de teren, au avertizat autorităţile.

O femeie de circa 50 de ani a fost găsită decedată pe o stradă din Tokyo. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere din apropiere au confirmat că aceasta a fost izbită de o clădire de rafalele puternice de vânt, potrivit Reuters.

Un bărbat în vârstă de 87 de ani a fost ucis după ce a fost surprins de căderea unui copac doborât de vânt, în prefectura Kanagawa, iar un alt bărbat, în vârstă de 47 de ani, a fost pronunţat decedat la spital după ce a căzut la baza navală Yokosuka din Kanagawa, conform Kyodo.

Peste 160 de curse aeriene au fost anulate luni după ce alte 135 de zboruri fuseseră anulate ziua anterioară, a relatat postul NHK.

Circulaţia pe numeroase căi feroviare a fost suspendată luni timp de mai multe ore, ceea ce a perturbat programul a milioane de navetişti din zona metropolitană, cu circa 36 de milioane de locuitori.

Circa 720.000 de gospodării din prefecturile Tokyo, Ibaraki, Chiba, Kanagawa şi Shizuoka continuau să fie afectate de o pană de curent, a transmis luni compania Tokyo Electric Power, citată de DPA.

Luni, la ora locală 18.00, taifunul Faxai se afla în largul coastelor din nord-estul Japoniei după ce cu 13 ore înainte atinsese zona de ţărm din apropierea oraşului Chiba, potrivit agenţiei nipone de meteorologie. Furtuna se deplasa cu 30 de kilometri la oră în direcţie nord-estică fiind însoţită de viteze ale vântului de până la 126 de kilometri la oră şi rafale de 180 de kilometri la oră, a precizat agenţia.

Potrivit NHK, Faxai a fost cea mai puternică furtună care a lovit Tokyo în ultimii ani. Indicatoare metalice de pe clădiri au fost rupte, camioane au fost răsturnate, acoperişul unei benzinării a fost luat pe sus, iar vitrinele mai multor magazine au fost sparte de vântul puternic. În zona metropolitană, numeroşi copaci au căzut, unii dintre ei pe cablurile de înaltă tensiune de pe liniile feroviare. Circa 2.000 de persoane au primit ordin de evacuare din cauza pericolului de alunecări de teren, a menţionat NHK.

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă