9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăInternaționalJaponia: Un tren a circulat cu 280 km/oră cu o uşă deschisă

Japonia: Un tren a circulat cu 280 km/oră cu o uşă deschisă

Incidentul de miercuri dimineaţă, care a durat doar 40 de secunde, uşa fiind ulterior închisă şi securizată, reprezintă un caz rar de acest tip pentru trenurile japoneze de mare viteză (cunoscute sub numele de “shinkansen”), renumite pentru siguranţa şi punctualitatea lor.

Problema a fost cauzată de un membru al echipei de curăţenie, care a uitat să închidă dispozitivul unui vagon ce deschide şi închide manual uşile acestuia, au explicat reprezentanţii aceleiaşi companii feroviare.

Conductorul trenului de mare viteză Hayabusa Nr. 46 a efectuat o oprire de urgenţă în interiorul unui tunel din Shibata, localitate aflată în prefectura Miyagi, după ce a observat un semnal de avertizare care îl atenţiona în legătură cu faptul că uşa celui de-al nouălea vagon al trenului era deschisă.

Trenul nipon şi-a reluat călătoria 15 minute mai târziu, după efectuarea procedurii de verificare.

Personalul de bord nu a observat eroarea agentului de curăţenie, întrucât uşa vagonului era închisă atunci când trenul a plecat din Sendai la ora locală 10:15. Se crede că aceasta s-a deschis ulterior.

Aproximativ 340 de pasageri se aflau la bordul trenului, însă niciunul dintre călători nu se afla în proximitatea uşii deschise.

Trenul japonez a ajuns în cele din urmă la destinaţia sa finală cu o întârziere de 19 minute. Acest incident tehnic a provocat întârzieri ale orarului de funcţionare pentru şapte trenuri de tip “shinkansen” de până la 28 de minute, afectând în total un număr de aproximativ 3.300 de pasageri.

Ministrul Transporturilor din Japonia a cerut companiei JR East, care iniţial a afirmat că uşa era închisă, să ia măsuri pentru a preveni producerea unor incidente similare.

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă