14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalJaponia: Vulcanul Shinmoe a erupt din nou

Japonia: Vulcanul Shinmoe a erupt din nou

Vulcanul cu o înălţime de 1.421 de metri, aflat în zona prefecturilor Kagoshima şi Miyazaki, a erupt la ora locală 15:34 aruncând o coloană de cenuşă şi fum până la 2.200 de metri altitudine, potrivit agenţiei.

Instituţia a avertizat că zona aflată pe o rază de 3 kilometri de crater ar putea fi expusă rocilor vulcanice expulzate de vulcan şi unui flux piroclastic ce ar putea ajunge la 2 kilometri distanţă de acesta.

Nivelul de alertă a fost menţinut la 3 (5 fiind nivelul maxim), ceea ce presupune că accesul în zona vulcanului este restricţionat.

Vulcanul Shinmoe, unul dintre cei aproximativ 50 de vulcani din Japonia monitorizaţi constant, a avut o activitate constantă în ultima perioadă, fiind înregistrate erupţii şi în lunile aprilie şi martie. Evenimentul din martie a fost prima erupţie explozivă din ultimii şapte ani.

Japonia este situată în zona aşa-numitului Cerc de Foc al Pacificului, unde au loc frecvent seisme şi erupţii vulcanice.

Cele mai citite

ACAROM: Producția de mașini din România a crescut cu peste 7% la început de an

Producţia naţională de automobile a crescut, în primele trei luni ale acestui an, cu 7,1%, până la 152.912 de unităţi, comparativ cu acelaşi interval...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

Ciolacu, declarații cu privire la discuțiile din Qatar

Într-o vizită oficială în Doha, capitala Qatarului, premierul Marcel Ciolacu a purtat miercuri întrevederi semnificative, conturând perspectivele de cooperare și colaborare între România și...
Ultima oră
Pe aceeași temă