13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalJaponia - Zece morţi şi trei persoane dispărute în urma ploilor torenţiale

Japonia – Zece morţi şi trei persoane dispărute în urma ploilor torenţiale

Nouă persoane au decedat în urma alunecărilor de teren şi a inundaţiilor, dintre care doi vârstnici au fost găsiţi înecaţi în maşina luată de ape în prefectura Chiba, situată la sud-est de Tokyo.

În imaginile aeriene pot fi văzute echipaje de intervenţie care îndepărtează molozul a două case prăbuşite într-o zonă din această zonă devastată de viituri.

O femeie de 40 de ani a fost găsită moartă în apropiere de coastă în Fukushima (est), potrivit unui responsabil din cadrul departamentului de pompieri.

Scafandri din cadrul poliţiei au fost mobilizaţi pentru a găsi cele trei persoane date dispărute, potrivit postului public NHK.

“Apa curgea în grădina mea ca un râu. A fost mai rău decât în timpul taifunului”, a declarat pentru NHK un bărbat în vârstă de 75 de ani.

Agenţia de Meteorologie din Japonia (JMA) a emis vineri avertizări de inundaţii şi alunecări de teren vizând mai multe zone din estul, centrul şi nordul ţării din cauza “precipitaţiilor extrem de intense”.

Mai multe alunecări de teren s-au produs în zonele îmbibate cu apă din regiune, inundate de a treia furtună din ultimele şase săptămâni, iar în unele locuri a plouat în jumătate de zi cât într-o lună.

În mai multe zone au fost emise avize de evacuare fără caracter obligatoriu, notează AFP.

Bilanţul anterior, anunţat vineri, indica patru morţi şi o persoană dispărută. Eforturile de salvare au fost facilitate sâmbătă dimineaţa de reducerea intensităţii precipitaţiilor, în mai multe regiuni.

Mare parte din prefectura Chiba este afectată de pene de curent, în unele cazuri de câteva săptămâni, în urma taifunului Faxai din septembrie şi apoi a taifunului Hagibis.

Furtuna tropicală Bualoi, care a afectat joi insulele Bonin (Ogasawara) din sud cu puterea unui taifun, se îndreaptă spre Oceanul Pacific, iar meteorologii au prognozat că intensitatea sa va scădea până la nivel de depresiune tropicală.

Cele mai citite

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă