19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalJean-Claude Juncker urmează să fie operat la 11 noiembrie

Jean-Claude Juncker urmează să fie operat la 11 noiembrie

”Preşedintele Juncker urmează să fie supus unei intervenţii chirurgicale la 11 noiembrie în vederea tratării unui anevrism”, a anunţat purtătoarea de cuvânt Mina Andreeva, confirmând astfel informaţii provenind de la apropiaţi ai şefului CE.

Potriviti apropiaţilor săi, intervenţia ar umra să permită tratarea ”unui anevrism aortic”, descoperit în zona abdomenului.

Jean-Claude Juncker a fost operat în august, când a fost supus unei ablaţii a vezicii biliare.

Interimatul la preşedinţia CE în timpul spitalizării urmează să fie asigurat de prim-vicepreşedintele Frans Timmermans, a precizat joi purtătoarea de cuvânt.

”Preşedintele Juncker urmează să se întoarcă pentru a preda puterea noii Comisii prezidate de Ursula von der Leyen”, a dat ea asigurări.

Dificultăţile întâmpinate de Ursula von der Leyen în formarea echipei sale, după ce Parlamentul European (PE) a respins trei candidaţi la postul de comisar – din Franţa (Sylvie Goulard), România (Rovana Plumb) şi Ungaria – au amânat această intrarea în funcţie la 1 decembrie.

PE urmează să audieze noii candidaţi, iar apoi să se pronunţe prin vot asupra învestirii noii Comisii în sesiune plenară, în noiembrie.

Jean-Claude Juncker şi Comisia sa expediază afaceri curente de la 31 octombrie, a anunţat Mina Andreeva.

Cele mai citite

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă