Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Jeff Bezos, patronul Amazon, vrea să construiască un modul lunar

Jeff Bezos, patronul Amazon, vrea să construiască un modul lunar

Jeff Bezos, fondatorul companiilor Amazon şi Blue Origin, a anunţat formarea unei „echipe naţionale” care va construi un modul ce va duce astronauţii pe Lună în 2024, scrie BBC.

Florin Budescu 0 comentarii

Compania spaţială a lui Bezos, Blue Origin, a încheiat un parteneriat cu Lockheed Martin, Northrop Grumman şi Draper în acest demers. Casa Albă are scopul de a trimite, în următorii cinci ani, un bărbat şi o femeie la polul sud al Lunii.

Bezos a vorbit despre acest plan la ediţia a 70-a a International Astronautical Congress. Fondatorul Amazon a caracterizat parteneriatul ca „o echipă naţională pentru o prioritate naţională”.

Iniţial, NASA a plănuit ca întoarcerea pe Lună să aibă loc în 2028. Anul acesta, vicepreşedintele american Mike Pence a anunţat planul administraţiei de a grăbi procesul cu patru ani.

Programul a fost numit Artemis.

Blue Origin, relativ nouă în domeniu, va conduce echipa formată din companii cu experienţă de mai multe decenii în construirea de echipamente şi aparatură pentru NASA.

Echipa naţională va concura cu alte companii pentru obţinerea contractului de a construi sistemul de aselenizare. Câştigătorul ar putea fi anunţat în câteva luni.

Comentarii

loading...