9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalJens Stoltenberg: NATO pregătește o nouă misiune în Irak

Jens Stoltenberg: NATO pregătește o nouă misiune în Irak

”La cererea guvernului irakian, NATO intenţionează să-şi intensifice sprijinul cu o nouă misiune de instruire în Irak”, a declarat Stoltenberg într-o declaraţie postată pe site-ul NATO.

”Vom continua să formăm instructori şi să ajutăm guvernul irakian să înfiinţeze academii şi şcoli militare specializate”, a adăugat el.

Luni, Stoltenberg a efectuat o vizită în Irak, unde a făcut turul spaţiilor de antrenament de la baza Besmaya, situată la sud de Bagdad.

La Bagdad, el s-a întâlnit cu premierul irakian, Haider al-Abadi, cu care a discutat despre situaţia din domeniul securităţii şi despre modalităţile de consolidare a cooperării dintre NATO şi Irak, potrivit comunicatului.

Stoltenberg a lăudat forţele irakiene, care sunt susţinute de o coaliţie internaţională, pentru că au reuşit să învingă gruparea Stat Islamic în Irak, precizând că aceste realizări trebuie menţinute.

NATO face parte din coaliţia internaţională sub comanda SUA care a alungat gruparea Stat Islamic din largi zone din Siria şi din Irak anul trecut.

Irakul şi-a declarat victoria împotriva grupării Stat Islamic în decembrie 2017 cu ajutorul coaliţiei, preluând controlul tuturor teritoriilor sale ce fuseseră capturate de către jihadişti în 2014 şi în 2015, informează AGERPRES.

Cele mai citite

Gabriela Szabo, ambasadoarea ediției din acest an a UVT Liberty Marathon

Campioana olimpică și multipla campioană mondială la atletism Gabriela Szabo, declarată timp de zece ani la rând cea mai bună atletă a României, va...

Premierul a cerut ca toate pensiile să fie plătite înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut marţi, în şedinţa Exectivului, ministrului Muncii Simona Bucura Oprescu să vorbească cu toate băncile din România şi cu Poşta...

Dinamo, victorie la limită în prima manșă a sferturilor de finală din EHF European League

Formația de handbal masculin Dinamo Bucureşti s-a impus cu scorul de 28-27 în fața danezilor de la Skjern Handbold, pe teren propriu, în prima...
Ultima oră
Pe aceeași temă