15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalJeremy Hunt este noul ministru de externe al Marii Britanii

Jeremy Hunt este noul ministru de externe al Marii Britanii

Jeremy Hunt este noul ministru de externe al Regatului Unit, anunţă Reuters. Premierul Theresa May l-a numit luni pe Hunt ca succesor al lui Boris Johnson, la câteva ore după demisia acestuia.

Marea Britanie nu va organiza un referendum pentru acordul final privind Brexitul şi nici nu va amâna data ieşirii din blocul european, a declarat prim-ministrul britanic Theresa May, după ce doi miniştri din guvernul ei şi-au dat demisia, scrie Reuters.

May a declarat că Marea Britanie nu va căuta să extindă Articolul 50, cel care prevede intenţia de a părăsi Uniunea Europeană şi că poporul britanic doreşte ca guvernul să ducă la capăt Brexitul în loc să voteze din nou pentru un acord.

Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană pe 29 martie 2019, dar planul final al lui May pentru relaţia post-Brexit a fost întâmpinat cu opoziţie de unii miniştri, David Davis, ministrul pentru Brexit şi Boris Johnson, ministrul de Externe, demisionând.

 
Întrebată despre faptul că ar putea fi contestată la conducerea guvernului, ea a zâmbit şi a afirmat: „Bună încercare, dar duc mai departe jobul de a livra ceea ce îşi doreşte poporul britanic”.

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă