16.5 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Joe Biden avertizează asupra unui război din cauza unui atac cibernetic: „Uitați-vă la ce face Rusia

Joe Biden a avertizat în privința unui posibil război armat cauzat de un atac cibernetic, amenințarea principală venind din partea Rusiei, dar și Chinei. Președintele american acuză statul rus că încearcă să perturbe alegerile legislative americane prevăzute în 2022 prin „dezinformare”. Biden a susținut că omologul său rus Vladimir Putin „are o problemă reală, este la conducerea unei economii care are arme nucleare şi puţuri cu petrol şi nimic altceva”, adăugând faptul că asta îl face „și mai periculos”.

„Uitaţi-vă la ceea ce face deja Rusia cu alegerile din 2022 şi dezinformarea. Aceasta este o încălcare pur şi simplu a suveranităţii noastre. Cred că e foarte probabil să ajungem, dacă vom ajunge la război – un război adevărat cu o putere majoră – se va întâmpla ca urmare a unui atac cibernetic cu consecințe importante „, a declarat Joe Biden marți.

De asemenea, Joe Biden a adăugat și câteva comentarii la adresa liderului chinez  Xi Jinping, susținând că este foarte „ determinat să devină cea mai mare putere militară din lume și cea mai importantă economie a lumii până la mijlocul anilor 2040″.

Administrația Joe Biden este foarte atentă asupra securității cibernetice, după ce o serie de atacuri asupra unor companii precum SolarWinds, Colonial Pipeline, JBS, Kaseya au afectat puternic Statele Unite, mai ales furnizarea de combustibili și alimente.

Ultima oră
Pe aceeași temă