18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalJoe Biden crește taxele în SUA. Ce nivel impresionant au atins acestea

Joe Biden crește taxele în SUA. Ce nivel impresionant au atins acestea

 Acest lucru va fi făcut pentru finanţarea programului economic care urmează să fie aplicat în contextul aprobării planului de asistenţă financiară de 1.900 de miliarde de dolari.

Conform unor surse guvernamentale de la Washington citate de agenţia Bloomberg, majorările vor reflecta promisiunile făcute de Joseph Biden în campania electorală din 2020.

Impozitul corporativ federal ar urma să fie majorat de la 21% la 28%, iar impozitul pe venit va fi majorat în cazul persoanelor care câştigă peste 400.000 de dolari anual. De asemenea, taxa pe proprietăţi imobiliare ar urma să fie extinsă, iar facilităţile fiscale acordate companiilor cu răspundere limitată vor fi restrânse. Este analizată şi posibilitatea majorării taxei speciale pe capital, în cazul oamenilor de afaceri care au venituri mai mari de un milion de dolari pe an, potrivit publicaţiei The Hill.

Colectarea bugetară va spori cu 2100 miliarde de dolari

Estimări realizate de analişti ai Institutului independent Centrul pentru Politici Fiscale arată că aceste măsuri vor genera colectarea a circa 2.100 de miliarde de dolari în zece ani.

Noile măsuri vor presupune anularea unora dintre facilităţile acordate începând din 2017 de Administraţia Donald Trump marilor companii şi persoanelor bogate.

Joseph Biden a anunţat în campania electorală prezidenţială din 2020 că va anula la un moment dat facilităţile fiscale introduse de Administraţia Donald Trump. Modificările fiscale ar urma să intre în vigoare în 2022.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

EXCLUSIV. Decizia lui Nicușor Dan de a elimina linia STB 336, fiasco în trafic. Locuitorii din Militari, rămași fără autobuz care să-i ducă la...

Locuitorii din cartierul bucureștean Militari au rămas fără singurul autobuz care îi transporta până în fața Spitalului Universitar. Decizia lui Nicușor Dan de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă