5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalJoe Biden, invitat de liderii UE la o „reuniune specială”

Joe Biden, invitat de liderii UE la o „reuniune specială”

“Tocmai am discutat cu preşedintele Joe Biden şi l-am invitat la o reuniune specială la Bruxelles, anul viitor, cu liderii Uniunii Europene”, a anunţat pe contul său de Twitter Charles Michel, preşedinte al Consiliului European.

“Să reconstruim o alianţă puternică între UE şi Statele Unite”, a îndemnat el. Relaţiile între cele două blocuri au fost tensionate şi tumultuoase în cei patru ani ai preşedinţiei lui Donald Trump, care considera Uniunea Europeană “un duşman”.

“L-am felicitat pentru victoria sa. Este un nou start pentru parteneriatul mondial între UE şi SUA. O Uniune Europeană puternică şi SUA puternice colaborând împreună pot defini o agendă mondială bazate pe cooperare, multilateralism, solidaritate şi valori comune”, a anunţat la rândul său preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe Twitter.

Joe Biden a avut discuţii şi cu Jens Stoltenberg, secretar general al NATO, şi care şi-a exprimat satisfacţia de a putea lucra “în strânsă colaborare cu el” pentru a pregăti reuniunea liderilor Alianţei în 2021.

 

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă