8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalJoe Biden, invitat de liderii UE la o „reuniune specială”

Joe Biden, invitat de liderii UE la o „reuniune specială”

“Tocmai am discutat cu preşedintele Joe Biden şi l-am invitat la o reuniune specială la Bruxelles, anul viitor, cu liderii Uniunii Europene”, a anunţat pe contul său de Twitter Charles Michel, preşedinte al Consiliului European.

“Să reconstruim o alianţă puternică între UE şi Statele Unite”, a îndemnat el. Relaţiile între cele două blocuri au fost tensionate şi tumultuoase în cei patru ani ai preşedinţiei lui Donald Trump, care considera Uniunea Europeană “un duşman”.

“L-am felicitat pentru victoria sa. Este un nou start pentru parteneriatul mondial între UE şi SUA. O Uniune Europeană puternică şi SUA puternice colaborând împreună pot defini o agendă mondială bazate pe cooperare, multilateralism, solidaritate şi valori comune”, a anunţat la rândul său preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe Twitter.

Joe Biden a avut discuţii şi cu Jens Stoltenberg, secretar general al NATO, şi care şi-a exprimat satisfacţia de a putea lucra “în strânsă colaborare cu el” pentru a pregăti reuniunea liderilor Alianţei în 2021.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă