15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalJoe Biden, prima apariție în public după mai bine de două luni

Joe Biden, prima apariție în public după mai bine de două luni

Acesta a participat la o scurtă ceremonie de depunere de coroane la un monument dedicat foştilor combatanţi americani, cu prilejul Memorial Day.

Joe Biden, de 77 de ani, nu a mai ieşit din casa din Wilmington, statul Delaware, pentru un eveniment public de la o dezbatere într-un studio de televiziune împotriva fostului său rival în alegerile primare Bernie Sanders de pe 15 martie, o izolare care l-a văduvit de atenţia publică în plină campanie prezidenţială, în timp ce adversarul său Donald Trump este foarte prezent în viaţa publică şi iese cu regularitate din Casa Albă.

Campania fostului vicepreşedinte al lui Barack Obama s-a oprit brusc la jumătatea lui martie. Un miting din Ohio a fost anulat în ultimul moment pe 10 martie şi a fost înlocuit cu un discurs într-o sală pe jumătate goală la Philadelphia în aceeaşi seară, după care Biden a susţinut o conferinţă de presă într-un hotel din Wilmington pe 12 martie.

El şi-a sărbătorit victoria în alegerile primare democrate în izolare şi, de peste două luni, încearcă să-şi poarte campania de la distanţă, dintr-un studio instalat în propria casă, pentru scrutinul prezidenţial din noiembrie.

Joe Biden şi soţia sa, Jill, nu au ieşit din casă în această perioadă decât pentru plimbări pe jos şi cu bicicleta, potrivit candidatului democrat.

Luni, Biden a schimbat câteva cuvinte cu jurnaliştii, păstrându-şi masca pe faţă. “Nu vom uita niciodată sacrificiile acestor bărbaţi şi femei. Nu vom uita niciodată”, a spus el.

Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...
Ultima oră
Pe aceeași temă